Betere fiets- en wandelpaden, properder water, nieuwe natuur- en overstromingsgebieden, panoramische vergezichten, idyllische hoekjes aan de waterkant, boeiende bezienswaardigheden, nieuwe woonsites op de oevers... op en rond de waterwegen valt er zoveel moois te ontdekken.

Scaldisnet en de streekprojecten Kanaaltochten Brabant, Brussels by Water, Boottochten Scheldeland en Circuits Brabant-Hainaut willen via watergebonden programma's en initiatieven de waterwegen en hun vele recreatieve troeven beter bekend én bemind maken bij het brede publiek.

Hun kernactiviteit is het uitwerken van gegidste boottochten, maar daarnaast worden ook fietstochten, geleide bezoeken, wandelingen en grote evenementen op en rond het water op touw gezet. De jaarlijkse Scheldehappening en Brabantse Vaarhappening zijn twee voorbeelden van dergelijke grote happenings.

Rivertours staat in voor de boekingen, de logistiek en de praktische organisatie van de boottochten.
Hiervoor beschikt het over een vloot van 6 passagiersschepen met een capaciteit van 20 tot 350 personen. Het vaargebied bestrijkt Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams- en Waals-Brabant, Brussel en Henegouwen.

Verhuur van schepen. Groepen, verenigingen en bedrijven kunnen de passagiersschepen eveneens afhuren voor privéfeesten (verjaardagen, jubilea, trouwfeesten…), bedrijfsevenementen (personeelsfeesten, teambuildings…) en toeristische uitstappen. Het Rivertours team werkt samen met de klant een programma op maat uit.


Rivertours werd erkend door Toerisme Oost-Vlaanderen als toeristisch ambassadeur van het Waasland en het Scheldeland.
Als toeristisch ondernemer zijn we vaak het eerste aanspreekpunt voor gasten met specifieke vragen over de regio. We spelen dan ook een belangrijke rol in het toeristisch onthaal, aanvullend op de lokale diensten voor toerisme. Als toeristisch infopunt bieden we dus een extra service aan onze klanten en verbinden we ons ertoe onze regio mee te promoten en onze klanten te voorzien van de nodige toeristische informatie en relevante fiets- en wandellussen. Jaarlijks zullen we ons ook bijscholen om de meest actuele informatie te kunnen verspreiden.

varen Temse Schelde

varen met de Verdi

boottochten Scheldeland gegidste boottocht Antwerpen varen en fietsen - kanaal Charleroi-Brussel