Betere fiets- en wandelpaden, properder water, nieuwe natuur- en overstromingsgebieden, panoramische vergezichten, idyllische hoekjes aan de waterkant, boeiende bezienswaardigheden, nieuwe woonsites op de oevers... op en rond de waterwegen valt er zoveel moois te ontdekken.

Scaldisnet en de streekprojecten Kanaaltochten Brabant, Brussels by Water, Boottochten Scheldeland en Circuits Brabant-Hainaut willen via watergebonden programma's en initiatieven de waterwegen en hun vele recreatieve troeven beter bekend én bemind maken bij het brede publiek.

Hun kernactiviteit is het uitwerken van gegidste boottochten, maar daarnaast worden ook fietstochten, geleide bezoeken, wandelingen en grote evenementen op en rond het water op touw gezet. De jaarlijkse Scheldehappening en Brabantse Vaarhappening zijn twee voorbeelden van dergelijke grote happenings.

Rivertours staat in voor de boekingen, de logistiek en de praktische organisatie van de boottochten.
Hiervoor beschikt het over een vloot van 6 passagiersschepen met een capaciteit van 20 tot 350 personen. Het vaargebied bestrijkt Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams- en Waals-Brabant, Brussel en Henegouwen.

Verhuur van schepen. Groepen, verenigingen en bedrijven kunnen de passagiersschepen eveneens afhuren voor privéfeesten (verjaardagen, jubilea, trouwfeesten…), bedrijfsevenementen (personeelsfeesten, teambuildings…) en toeristische uitstappen. Het Rivertours team werkt samen met de klant een programma op maat uit.

varen Temse Schelde
boottochten Scheldeland gegidste boottocht Antwerpen varen en fietsen - kanaal Charleroi-Brussel