De datum van deze tocht is verstreken.

zondag 20/08/2023

Boottocht van Strépy-Thieu naar Halle, inclusief scheepslift Strépy-Thieu en Hellend Vlak Ronquières. Vertrek per bus vanuit Halle.

We brengen je per bus van Halle naar Strépy-Thieu, waar de boottocht van start gaat.

Kort na inschepen varen we de liftbak van de scheepslift van Strépy-Thieu binnen. Deze indrukwekkende scheepslift ligt op de grens van de dorpen Strépy-Bracquenies en Thieu, vandaar de naam Strépy-Thieu. De bouw ervan startte in 1982, maar hij werd pas in 2002, zo’n 20 jaar later, in gebruik genomen. Met zijn 102m hoogte en 135m lengte is deze kabellift de grootste van Europa en de tweede grootste ter wereld. In een grote waterbak wordt het schip 73 meter naar boven ‘gelifted’. Eenmaal boven ervaren we pas echt hoe immens groot de scheepslift is en staan we stil bij al dit menselijk vernuft.

We varen de liftbak uit en bevinden ons op het nieuwe Centrumkanaal, dat over zo’n 500m als een soort aquaduct of kanaalbrug boven de vallei gebouwd werd. Dat levert spectaculaire vergezichten over het Henegouws plateau. Tijdens een korte halte te Houdeng-Goegnies bezoeken we de hydraulische scheepslift nr. 1 op het historisch Centrumkanaal. Deze site werd erkend als Unesco werelderfgoed.

We varen verder op het kanaal Charleroi-Brussel en bereiken de bovenzijde van het Hellend Vlak van Ronquières, dat we in een groot waterbassin naar beneden ‘sporen’ (met een hoogteverschil van 68m). Eens beneden zetten we koers naar Halle. De versassingen in de sluizen van Ittre en Lembeek maken deze avontuurlijke dagtrip compleet. De boottocht eindigt in Halle, waar we ontschepen.

Bijkomende info: de opstapplaats te Halle is gemakkelijk te bereiken met de trein: het station ligt op 5 min. stappen van de Suikerkaai. Auto's mogen (enkel) op zondagen vrij geparkeerd worden op de Delhaize parking naast Suikerkaai.

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark