Boottocht van Strépy-Thieu naar Halle, inclusief scheepslift Strépy-Thieu en Hellend Vlak Ronquières *Vertrek per bus vanuit Halle.

zondag 25/08/2024

We brengen je per bus van Halle naar Thieu, waar de boottocht van start gaat.

Kort na inschepen varen we de liftbak van de scheepslift van Strépy-Thieu binnen. Deze indrukwekkende scheepslift ligt op de grens van de dorpen Strépy-Bracquenies en Thieu, vandaar de naam Strépy-Thieu. De bouw ervan startte in 1982, maar hij werd pas in 2002, zo’n 20 jaar later, in gebruik genomen. Met zijn 102m hoogte en 135m lengte is deze kabellift de grootste van Europa en de tweede grootste ter wereld. In een grote waterbak wordt het schip 73 meter naar boven ‘gelifted’. Eenmaal boven ervaren we pas echt hoe immens groot de scheepslift is en staan we stil bij al dit menselijk vernuft.

We varen de liftbak uit en bevinden ons op het nieuwe Centrumkanaal, dat over zo’n 500m als een soort aquaduct of kanaalbrug boven de vallei gebouwd werd. Dat levert spectaculaire vergezichten over het Henegouws plateau. Tijdens een korte halte te Houdeng-Goegnies bezoeken we de hydraulische scheepslift nr. 1 op het historisch Centrumkanaal. Deze site werd erkend als Unesco werelderfgoed.

We varen verder op het kanaal Charleroi-Brussel en bereiken de bovenzijde van het Hellend Vlak van Ronquières, dat we in een groot waterbassin naar beneden ‘sporen’ (met een hoogteverschil van 68m). Eens beneden zetten we koers naar Halle. De versassingen in de sluizen van Ittre en Lembeek maken deze avontuurlijke dagtrip compleet. De boottocht eindigt in Halle, waar we ontschepen.

Bijkomende info: de opstapplaats te Halle is gemakkelijk te bereiken met de trein: het station ligt op 5 min. stappen van de Suikerkaai. Auto's mogen (enkel) op zondagen vrij geparkeerd worden op de Delhaize parking naast Suikerkaai.

Beschikbare tickets

Ticket Bus
€ 10,00  / ticket
Ticket volwassene
€ 30,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 20,00  / ticket
Ticket kind tot 3
€ 0,00  / ticket

Algemene tickets

Fiets aan boord
€ 3,00  / ticket
Selecteer je vertrekplaats
PLANNING
PLAATS
10:00   Start
Thieu: rue Port de Plaisance 4 - Kaai
18:00   Einde
Halle: Suikerkaai

Onze schepen

Onze schepen kunnen 25 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark