De datum van deze tocht is verstreken.

zondag 12/09/2021

Schelderondvaart van Temse naar Antwerpen en terug. Varen en fietsen ook mogelijk!

Combineer een culturele daguitstap met een heerlijke rondvaart op de machtige Schelde. Vertrekkend vanuit Temse varen we eerst onder de indrukwekkende oude Scheldebrug die ooit werd ontworpen door architect Eifel (bekend van de toren in Parijs). Genietend van een hapje en een drankje varen we eerst langs Buitenland, een gehucht van Bornem waar in vroeger tijden de gegoede Antwerpenaren hun buitenverblijf hadden. Stroomopwaarts varen we door langs Rupelmonde, de geboorteplaats van Mercator. Zo laveren we gestaag langs het nieuwe gecontroleerde overstromingsgebied van de Kruibeekse polders tot we in de verte de Onze-Lieve-Vrouwetoren zien opdoemen aan de skyline van Antwerpen. Aanmeren in Antwerpen is steeds een unieke ervaring, de lichtjes van de Schelde zijn bekend tot in Nederland en de stad die bekend staat als mode metropool en diamantstad oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op elke bezoeker.

Wie wil kan ontschepen aan het Steenplein voor een culturele ontdekkingstocht. Hou er wel rekening mee dat men dan op eigen kracht terug moet, want het schip maakt na een kleine halte rechtsomkeer richting Temse.

TIP: Je kan bij deze tocht ook fietsen van Temse naar Antwerpen en terugkomen met de boot, of vertrekken met de fiets vanuit Antwerpen naar Temse en terugvaren.

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark