Boottocht van Ronquières naar Strépy-Thieu, inclusief Hellend Vlak van Ronquières en scheepslift Strépy-Thieu Terugkeer per bus of eigen fiets

zaterdag 20/08/2022

Deze begeleide boottocht start aan de voet van het Hellend Vlak van Ronquières, een van de meest opmerkelijke hydraulische 'kunstwerken' in Europa. We 'sporen' in een groot waterbassin over het Hellend Vlak, waarbij we een hoogteverschil van 68m overbruggen. We varen verder voorbij Seneffe, waar het kanaal Charleroi-Brussel en het nieuwe Centrumkanaal samenkomen. Te Houdeng-Goegnies houden we halt voor een korte wandeling naar de hydraulische scheepslift nr. 1 op het historische Centrumkanaal (Unesco-werelderfgoed).

Vervolgens varen we verder op het nieuwe Centrumkanaal, dat als een soort aquaduct hoog boven het Henegouwse landschap werd aangelegd. We bereiken de bekende scheepslift van Strépy-Thieu. Na een afdaling van 73m met de 'lift' varen we tot de kade van Thieu, waar we van boord gaan.

De terugkeer gebeurt met onze bus of de eigen fiets.

Beschikbare tickets

Ticket volwassene
€ 20,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 13,00  / ticket
Ticket kind tot 3
€ 0,00  / ticket

Algemene tickets

Fiets aan boord
€ 3,00  / ticket

We helpen u graag verder bij de keuze van uw maaltijd aan boord. of selecteer uw gewenste tickets om uw uitstap samen te stellen

Selecteer je vertrekplaats
PLANNING
PLAATS
10:00   Start
Ronquières: benedenzijde Hellend Vlak
16:00   Einde
Thieu: rue Port de Plaisance 21 - Kaai

Onze schepen

Onze schepen kunnen 20 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
In het kader van de Corona-maatregelen beperken we de capaciteit van de schepen tot minder dan de helft, zodat ‘social distancing’ gerespecteerd kan worden. Aan boord worden ook handgel en informatiepanelen met duidelijke veiligheidsinstructies voorzien. Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark