De datum van deze tocht is verstreken.

zaterdag 29/10/2022

Deze tocht kan momenteel enkel gereserveerd worden.


Neem hier contact op
of reserveer alvast jouw tickets zodat we je gerichter kunnen helpen.

Boottocht van Brussel en Vilvoorde naar Antwerpen. Terugreis naar Brussel of Vilvoorde op eigen initiatief (trein).

Tussen 1551 en 1561 werd door Maria van Bourgondië de toelating gegeven om het kanaal tussen Brussel en Antwerpen uit te graven. Deze ingreep maakte het mogelijk dat men op één of twee dagen de afstand tussen Brussel en Antwerpen kon overbruggen in plaats van acht of tien dagen varen langs de Zenne. Vandaag doen we deze tocht nog eens over! Al varen we nu geen twee dagen maar zes uur!

De intercity boottocht tussen Brussel, Vilvoorde en Antwerpen is een unieke belevenis. We varen op het Zeekanaal Brussel-Schelde, één van de economisch belangrijkste en oudste kanalen van ons land en op de machtige tijgebonden Schelde. Het Zeekanaal Brussel-Schelde is een belangrijke transportader, maar al vlug zal je duidelijk worden dat het kanaal naast zijn economische functie ook heel wat recreatieve troeven heeft.

Voorbij Vilvoorde varen we in de landelijke Groene Gordel. Je ontdekt er veilige fietspaden langs het water en rijkelijk begroeide kanaaloevers, een habitat voor reigers en oeverzwaluwen. We maken de versassing in de sluis van Zemst mee (een belevenis op zich) en varen langs het natuurgebied ‘Noordelijk Eiland’ met waterpartijen, wilgenbosjes, grasland en Heckrunderen.

Via de zeesluis van Wintam-Bornem, die een lengte van 250m heeft en schepen tot 10.000 ton kan versassen, bereiken we de Schelde. We varen verder langs de gemeenten Hemiksem, Zwijndrecht en Burcht en langs de nieuwe overstromingsnatuur van de 'Kruibeekse polders' tot we Antwerpen ontwaren. Vanop het schip krijg je een mooi zicht op de vernieuwde Antwerpse kaaien van 'het zuid' en op de skyline van de 'Sinjorenstad'. We meren aan het Steenplein aan en ontschepen.

De terugkeer gebeurt op eigen initiatief (trein).


Voor groepen is op aanvraag een gegidste wandeling van het Steenplein naar het Centraal Station mogelijk (+/- 35 min. stappen).

Praktische info betreffende de treinreis: senioren 65+ reizen aan vaste prijs van € 8,30 p.p. op alle lijnen - groepen vanaf 15 pers. reizen aan 60% korting of < € 4,00 p.p. (groepsticket ten laatste 7 dagen op voorhand aankopen).
Alle info op:
www.belgianrail.be


Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark