De datum van deze tocht is verstreken.

Boottocht van Antwerpen naar Vilvoorde en Brussel *Terugreis naar Antwerpen op eigen initiatief (trein). *Optioneel: geleide wandeling door Brussel.

maandag 13/06/2022

A tale of two cities! Unieke intercity boottocht tussen Antwerpen en Brussel. Een gegidste boottocht tussen deze twee grootsteden is een bijzondere belevenis. We varen op de machtige Schelde en op het Zeekanaal, één van de economisch belangrijkste en oudste kanalen van ons land.
Na het vertrek aan het Steenplein passeren we de vernieuwde kaaien op het Zuid en varen we langs Zwijndrecht, Burcht en het overstromingsgebied van Kruibeke. We maken een eerste versassing mee in de Zeesluis van Wintam / Bornem, die een lengte van 250m heeft en schepen tot wel 10.000 ton kan versassen. Eens we het Zeekanaal opgevaren zijn ontdekken we een waaier aan mogelijkheden. Zo zien we dat het kanaal niet alleen een belangrijke economische transportader is, maar dat het kanaal ook een toeristische-recreatieve functie heeft. Naast verschillende jachthaventjes en watersportverenigingen ontdekken we in de Groene Gordel prachtige groene oevers die pareltjes van natuurgebieden herbergen.
Na de tweede versassing in de sluis van Zemst naderen we Vilvoorde (waar kan ontscheept worden). Uiteindelijk eindigen we deze boeiende tocht in de Brusselse kanaalwijk, waar tal van industriële panden omgevormd werden tot appartementen, lofts, gallerijen, musea...

Scheep in en kom zelf vast stellen hoe aangenaam het vertoeven is op of langs het water!

* Op vraag van groepen is na de boottocht een gegidste wandeling door de historische Brusselse binnenstad mogelijk, vanaf halte Waterbus naar Centraal station (+/- 1u45min stappen).

Praktische info betreffende de treinreis: senioren 65+ reizen aan vaste prijs van € 7,80 p.p. op alle lijnen - groepen vanaf 15 pers. reizen aan 60% korting of < € 4,00 p.p. (groepsticket ten laatste 7 dagen op voorhand aankopen).
Alle info op: www.belgianrail.be

Beschikbare tickets

Ticket volwassene
€ 25,00  / ticket
Ticket kind tot 3
€ 0,00  / ticket
kind 3 t.e.m. 11
€ 16,00  / ticket
Gegidste wandeling Brussel Gids
€ 90,00  / ticket

Onze schepen

Onze schepen kunnen 25 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark