Ontdek het Scheldeland in stoom én vanop het water!

Boottocht op de Schelde + rit in een stoomtrein

Vrijblijvend een offerte aanvragen


Reis mee in de tijd met de stoomtrein. Neem plaats op de houten of pluchen banken terwijl de stoomlocomotief zich sissend in beweging zet. Het geschal van de stoomfluit is het startsein van een onvergetelijke tocht door Klein-Brabant en het Scheldeland. Waan je terug in de tijd terwijl de stoomtrein je tussen Baasrode en Oppuurs langs het pittoreske dorpje Sint-Amands voert. Een boottocht in deze prachtige streek maakt je dag compleet.


09.45u:

Inscheping aan boord van het schip aan de Wilfordkaai in Temse.

10.00u:

Vertrek Stille Waters-boottocht. De boottocht voert je naar het poëtische Sint-Amands en Mariekerke, langs de monding van de Durme en de Rupel, langs Hamme-Driegoten, Weert, De Notelaer in Hingene, de abdij van Hemiksem,… de plaatsen waar het feuilleton ‘Stille Waters’ werd opgenomen. Deze boottocht op de Schelde vanuit Temse brengt je natuur, rust en ontspanning. Aan boord kan er een maaltijd genuttigd worden.

14.00u:

Vertrek naar Oppuurs.

14.30u:

Vertrek stoomtrein in Oppuurs richting Baasrode.

15.30u:

Aankomst stoomtrein in Baasrode en bezoek aan de site. Het station in Baasrode herbergt een diversiteit aan oude stoomlocomotieven, rijtuigen, houten wagons en rekwisieten van vroeger. Hier ontdek je hoe de locomotief bevoorraad wordt met kolen en water, neem je een kijkje bij de stoker, breng je een bezoek aan de werkplaats en kan je genieten van een heerlijk streekbiertje.

16.30u:

Vertrek stoomtrein in Baasrode.

17.30u:

Einde rit.

> Wanneer: In de periode mei t.e.m. september en bij voorkeur in het weekend. Gelieve ons te contacteren voor de verschillende data.

> Prijzen:

  • Boottocht: varieert volgens het aantal deelnemers, bv. voor het schip Mozart: € 11 p.p. bij 100 deelnemers, € 15 p.p. bij 75 deelnemers, € 20 p.p. bij 55 deelnemers.
  • Rit met de stoomtrein en bezoek station Baasrode: € 750 voor 3 uur, ongeacht het aantal deelnemers.
  • Maaltijden mogelijk vanaf € 13 p.p. (koude schotel)
  • Vervoer tussen de verschillende bezienswaardigheden: u kan zelf een bus reserveren. Eventuele busreservatie is ook mogelijk via Rivertours.

Onze schepen

Onze schepen kunnen 20 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
In het kader van de Corona-maatregelen beperken we de capaciteit van de schepen tot minder dan de helft, zodat ‘social distancing’ gerespecteerd kan worden. Aan boord worden ook handgel en informatiepanelen met duidelijke veiligheidsinstructies voorzien. Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark