Verrassend nieuwe natuur in het Scheldeland

Schelderondvaart + gegidste natuurwandeling

Vrijblijvend een offerte aanvragen


Natuurwandeling 1:

Noordelijk Eiland met uitzicht op het gevarieerde vogelbestand Deze daguitstap is een kolfje naar de hand van elke natuurliefhebber. U maakt kennis met één van de mooiste rivierlandschappen in ons land. De dag begint met een gegidste wandeling op het Noordelijk Eiland, een natuurgebied geprangd tussen Schelde, Rupel en Zeekanaal en een toevluchtsoord voor vogels. Het gebied wordt ook begrazen door Heck-runderen. Na uw wandeling langs kleine wandelpaden en enkele ornithologische ontdekkingen (afhankelijk van het seizoen) neemt de gids u mee tot aan de Zeesluis van Wintam, die u van nabij kan zien functioneren.

Natuurwandeling 2:

De verrassende polders van Kruibeke Deze daguitstap is enorm leerrijk en gevarieerd. U maakt kennis met het nieuwe overstromingsgebied in Kruibeke en krijgt een prachtig overzicht over alle werken die verricht zijn voor het Sigmaplan. Onze enthousiaste gidsen nemen je mee op een boeiende wandeling door het prachtige natuurgebied waarbij we wandelen over de Scheldedijken en mooie wandelpaden. Zowel vossen als reeën en talrijke andere diersoorten bevolken ondertussen dit mooie natuurgebied. De Watervallen van Kruibeke vormen de kers op de taart!


10.30u:

Onthaal en start van natuurwandeling 1 OF 2.

13.00u:

Inscheping in Temse en maaltijd aan boord.

13.15u:

Vertrek van de boottocht op de ‘stille waters’ van het Scheldeland. U maakt een rondvaart langs de pittoreske dorpen Sint-Amands en Mariekerke, de monding van de Durme, langs Hamme-Driegoten en Weert… en vervolgens vaart u richting Rupelmonde en Hemiksem en de mooi gerestaureerde Sint-Bernardusabdij. In de polders rond Hingene verbergt zich een stukje authentiek erfgoed met het kasteel van Ursel en het bekende paviljoen De Notelaer.

17.00u:

Einde van de boottocht in Temse.

> Wanneer: doorheen het hele jaar. Contacteer ons voor de verschillende datums.

> Prijzen: contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.

> Catering: kijk hier voor de verschillende catering mogelijkheden.

Vervoer tussen de verschillende bezienswaardigheden: via eigen vervoer.

Info & reservatie: Rivertours: 03 711 38 21 of info@rivertours.be


Onze schepen

Onze schepen kunnen 25 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Klik hier voor onze afhuurprijzen

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark