Gegidste boottochten, rondvaarten, fietstochten, geleide wandelingen, feesten op de boot… en zoveel meer!

Betere fiets-en wandelpaden, properder water, nieuwe natuurgebieden, overstromingsgebieden, panoramische vergezichten, idyllische hoekjes aan de waterkant, boeiende bezienswaardigheden, nieuwe woonsites op de oevers... op en rond de rivieren en kanalen valt er zoveel moois te ontdekken.

Scaldisnet en de streekprojecten Kanaaltochten Brabant, Brussels by Water, Boottochten Scheldeland en Circuits Brabant-Hainaut willen via watergebonden programma's (met name via boottochten, rondvaarten, vaar- & fietscombinaties,…) de waterwegen en hun vele recreatieve troeven beter bekend én bemind maken bij het brede publiek.


Gegidste boottochten

Gegidste boottochten vormen de hoofdactiviteit, maar daarnaast worden ook fietstochten, geleide bezoeken, gegidste wandelingen en grote evenementen op en rond het water op touw gezet. De jaarlijkse Scheldehappening en de Brabantse Vaarhappening zijn twee voorbeelden van dergelijke grote happenings, waarbij varen centraal staat.

Rivertours staat in voor de boekingen, de logistiek en de praktische organisatie van de boottochten, de rondvaarten en allerlei andere soorten vaararrangementen, waaraan men zowel individueel als in groep kan deelnemen.
Het toeristisch vaarseizoen loopt van begin mei tot en met eind september. Groepen kunnen ook buiten deze periode varen.

Rivertours beschikt over een vloot van 6 passagiersschepen met een capaciteit van 20 tot 350 personen. Het vaargebied bestrijkt de bevaarbare waterwegen van Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams- en Waals Brabant, Brussel en Henegouwen.


Verhuur van schepen

Groepen, verenigingen en bedrijven kunnen de passagiersschepen eveneens huren voor feesten (verjaardagen, jubilea, trouwfeesten…), bedrijfsevenementen (personeelsfeesten, teambuildings…) en toeristische boottochten. Het Rivertours team werkt dan samen met de klant een vaararrangement op maat uit.

Het huren van een boot, voor zo'n boottocht op maat, is het gehele jaar mogelijk.

De Schelde bij Sint-Amands Gids vertelt op de Schelde Fietsen langs het water