Algemene voorwaarden

Afhuring

 1. Tijdens het aan en van boord gaan en tijdens de boottocht houden de opvarenden zich strikt aan de instructies van de bootverantwoordelijke en van de schipper.
 2. Het vastgelegde programma is slechts een richtschema. Indien blijkt dat het programma, omwille van nautische, vaartechnische of veiligheidsredenen (mist, storm, ongunstig tij, motorpech, ziekte, e.a.) niet kan afgewerkt worden, hebben de verantwoordelijken van Rivertours, gidsen en de schippers - na overleg met de groepsverantwoordelijke van de opvarenden - het recht het vaarprogramma te wijzigen.
 3. In geval van annulering door de groepsverantwoordelijke van de opvarenden, worden volgende annuleringskosten aangerekend: - vanaf reservatie tot 90 dagen voor het vertrek: 25% van de reissom - tussen 90 dagen en 7 dagen voor het vertrek: 50% van de reissom - minder dan 7 dagen voor het vertrek: 60% van de reissom
 4. In geval de vaarexploitanten en Rivertours een geplande boottocht niet kunnen laten plaatsgrijpen als gevolg van overmacht zoals bijvoorbeeld technisch defect, te ongunstige weersomstandigheden, wordt de gestorte reissom binnen de tien dagen terugbetaald. Er zijn in zo’n geval geen andere vergoedingen of schadeloosstellingen verschuldigd.
 5. Dranken zijn aan boord verkrijgbaar en mogen niet worden meegebracht. Mits afspraak kunnen evenwel wijnen, aperitieven, schuimwijn en champagne aan boord worden gebracht. In voorkomend geval wordt een stopselrecht gehanteerd per fles (van max. 75cl) van respectievelijk € 12 (wijn), € 17 (schuimwijn, cava) en € 22 (champagne).
 6. De betaling van de nog openstaande bedragen (vaarvergoedingen,e.a.) moet gebeuren vóór aanvang van de boottocht.
 7. Maaltijden en gidsen moeten minimum 10 dagen vooraf besteld worden. Aan de verantwoordelijke van een groep wordt gevraagd het bedrag voor de maaltijd op voorhand bij de deelnemers te innen en met gepast geld het saldo te betalen. Het aantal maaltijden dat besteld is, wordt aan boord betaald.
 8. Een eigen traiteur aan boord kan, mits afspraak met de vaarexploitanten en Rivertours. (vergoeding € 12,50 p.p.)
 9. Bij een door de klant gevraagde zaalschikking, die verschillend is van de standaard opstelling, kan een specifieke vergoeding aangerekend worden. Statafels, stoelhoezen, tv-schermen, enz. kunnen gehuurd worden.
 10. Er is steeds achtergrondmuziek voorzien aan boord. Uiteraard mag u een eigen muziekinstallatie of een DJ met eigen installatie meebrengen.
 11. Het entreegeld voor bijv. musea, ed., is ter plaatse te vereffenen.


Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark