Deze tocht is volzet. Contacteer ons om jouw opties te bekijken

De datum van deze tocht is verstreken.

maandag 10/06/2024

Dagtocht vanuit Temse en Antwerpen naar Lillo, Doel en de drukke containerhavens

De haven van Antwerpen ontdek je het best vanaf het water tijdens een gegidste boottocht naar het indrukwekkende Deurganckdok.

In de voormiddag vertrekken we vanuit Temse. Op de middag maken we tijdens deze boottocht een korte halte om deelnemers vanuit Antwerpen te laten inschepen (er wordt niet uitgestapt).

Al varend ontdek je vanuit Temse de oude en nieuwe Temsebrug, het Bornems gehucht 'Buitenland' met het bezoekerscentrum de Notelaer, de Scheldestadje Rupelmonde (geboorteplaats van Mercator), de Kruibeekse polders en de nieuwe gecontroleerde overstromingsgebieden, de monding van de Rupel in de Schelde, de abdij van Hemiksem en tenslotte de oude en nieuwe architectuur op de verhoogde en mooi vernieuwde Scheldekaaien.

Na een korte stop in Antwerpen (Steenplein) varen we verder langs het MAS en het indrukwekkende Havengebouw (in de vorm van een diamant). Vanaf het water krijg je een mooi overzicht op de Scheldestad.

Eens voorbij het ‘strand van Sint-Anneke’ ruimen de panoramische vergezichten plaats voor de industriële installaties van de petro-chemiebedrijven. Langzaam maar zeker naderen we het hart van de zeehaven van Antwerpen. We varen het ruime Deurganckdok in met zijn containerterminals. Tussen de reusachtige containerschepen voel je je als een mier naast een olifant. Met zijn unieke ligging biedt de haven van Antwerpen een perfect antwoord op het steeds groter wordende scheepvaartverkeer.

We varen verder de Schelde op en ontwaren de koeltorens van Doel. Ter hoogte van Lillo, het groene laatste polderdorp te midden van het havengebied, keren we.

Vandaar gaat het terug stroomopwaarts richting Antwerpen en vervolgens terug naar Temse.
Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark