Dagtocht vanuit Temse en Antwerpen naar Lillo, Doel en de drukke containerhavens

maandag 10/06/2024

De haven van Antwerpen ontdek je het best vanaf het water tijdens een gegidste boottocht naar het indrukwekkende Deurganckdok.

In de voormiddag vertrekken we vanuit Temse. Op de middag maken we tijdens deze boottocht een korte halte om deelnemers vanuit Antwerpen te laten inschepen (er wordt niet uitgestapt).

Al varend ontdek je vanuit Temse de oude en nieuwe Temsebrug, het Bornems gehucht 'Buitenland' met het bezoekerscentrum de Notelaer, de Scheldestadje Rupelmonde (geboorteplaats van Mercator), de Kruibeekse polders en de nieuwe natuurgebieden, de monding van de Rupel in de Schelde, de abdij van Hemiksem en tenslotte de oude en nieuwe architectuur op de verhoogde Scheldekaaien.

Na een korte stop te Antwerpen (Steenplein) varen we verder langs het MAS en het indrukwekkende Havengebouw (in de vorm van een diamant). Vanaf het water krijg je een mooi overzicht op de Scheldestad.

Eens voorbij het ‘strand van Sint Anneke’ ruimen de panoramische vergezichten plaats voor de industriële installaties van de petro-chemiebedrijven. Langzaam maar zeker naderen we het hart van de zeehaven van Antwerpen. We varen het ruime Deurganckdok in met zijn containerterminals. Tussen de reusachtige containerschepen voel je je daar als een mier naast een olifant. Met zijn unieke ligging biedt de haven van Antwerpen een perfect antwoord op het steeds groter wordende scheepvaartverkeer.

We varen verder de Schelde op en ontwaren de koeltorens van Doel. Ter hoogte van Lillo, het groene laatste polderdorp te midden van het havengebied, keren we.

Vandaar gaat het terug stroomopwaarts richting Antwerpen en vervolgens terug naar Temse.
Beschikbare tickets

Ticket volwassene
€ 30,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 25,00  / ticket
Ticket kind tot 3
€ 0,00  / ticket
Tickets in optie optie
€ 0,00  / ticket
Ticket volwassene
€ 20,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 15,00  / ticket
Ticket kind tot 3
€ 0,00  / ticket
Selecteer je vertrekplaats
PLANNING
PLAATS
11:30   Start
Temse: Wilfordkaai
13:05   Inscheping
Antwerpen Steenplein: bij het ponton
16:05   ontscheping
Antwerpen Steenplein: bij het ponton
17:30   Einde
Temse: Wilfordkaai

Onze schepen

Onze schepen kunnen 25 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark