dinsdag 16/07/2024

10:45 Kapelle-op-den-Bos: Vaartdijk
12:30 Klein-Willebroek - Sasplein 2
verwijder mijn gekozen haltes

ENKELE VAART volwassene
12.00
 / ticket

ENKELE VAART kind 3 t.e.m. 11
9.00
 / ticket

We raden ook onderstaande tickets aan voor uw boottocht
FIETS MEE AAN BOORD - ALLE BESTEMMINGEN:
3.00
 / ticket

Boottocht van Vilvoorde, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos naar Klein-Willebroek en terug. Heen-en-terug per boot of terug met de fiets.

Boottocht van Vilvoorde naar het pittoreske Klein-Willebroek. Er kan eveneens ingescheept worden in Grimbergen en Kapelle-op-den-Bos.

We varen door de landelijke Groene Gordel en maken de versassing in de grote sluis van Zemst mee. Tijdens deze gegidste boottocht wordt het duidelijk dat het Zeekanaal niet alleen een zeer belangrijke economische transportweg is, maar dat deze waterweg ook heel wat toeristische troeven heeft. Naast verschillende jachthaventjes en watersportverenigingen ontdek je ook heel wat natuur en prachtige groene oevers, schuilplaats voor talrijke watervogels.

Onze bestemming is het charmante Klein-Willebroek, gelegen tussen Rupel en Zeekanaal. Klein-Willebroek is een erfgoedparel. Het heeft haar gezellige dorpskern en mooi binnenhaventje weten te bewaren. Je vindt er o.a ook nog de oude sluismeesterwoning (het Sashuis, momenteel ingericht als nautisch museum) en een kleine historische sluis, die nog steeds bediend wordt. Vanaf de Rupeldijk heb je een mooi uitzicht over de rivier en de omliggende natuurgebieden.

Na onze halte vatten we omstreeks 14:00 onze terugvaart naar Vilvoorde aan.


Een alternatief is dat je na de heenvaart met de fiets terugkeert. Voor fietsers is er een mooi fietspad langs de Rupel, de Dijle tot het Zennegat en tenslotte langs de Zenne tot in Vilvoorde. De combinatie is mogelijk in beide richtingen: vertrek per boot & terugkeer per fiets OF vertrek per fiets naar Klein-Willebroek & terugkeer per boot.

Klik hier voor een door Google Maps aanbevolen fietsroute.


Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark