vrijdag 26/07/2024

12:00 Anderlecht: Veeweidekaai
14:15 Halle: Suikerkaai
verwijder mijn gekozen haltes

volwassene
12.00
 / ticket

We raden ook onderstaande tickets aan voor uw boottocht
Fiets - alle bestemmingen
3.00
 / ticket

Boottocht van Vilvoorde, dwars door Brussel tot het Hellend Vlak van Ronquières. Ook korte boottocht tot of vanuit Halle mogelijk! Terugkeer met onze bus (tot Halle), fiets en openbaar vervoer.

Toen Jacques Brel begin jaren zestig over het kanaal in zijn geboortestad Brussel zong, was er maar weinig schoonheid te bespeuren. Sindsdien is er echter veel water onder de bruggen gestroomd en vandaag is het kanaal een ‘blauw lint’ tussen nieuwe stedelijke wijken en de Groene Gordel.

Schrijf je in voor deze gevarieerde uitstap van de noordelijke naar de zuidelijke Groen Gordel en verder tot Ronquières! Vanuit Vilvoorde varen we dwars door het Brussels gewest, door de haven van Brussel en de landelijke Zennevallei tot aan de benedenzijde van het Hellend Vlak van Ronquières. Vanop de eerste rij beleef je versassingen in verschillende sluizen, waaronder de grote sluis van Ittre.

Bij het naderen van het Hellend Vlak, op het einde van de boottocht, krijg je vanaf het schip een mooi overzicht op deze indrukwekkende nautische constructie (in waterbouwkundige taal spreken we ook wel van nautische 'kunstwerken').

Inschepen voor deze tocht is mogelijk in Vilvoorde, Brussel (aan Heembeekkaai of Becokaai), Anderlecht (aan Vaartdijk of Veeweidekaai), in Ruisbroek aan de 'De Molens' (S-P-L), Beersel/Lot en Halle. Ontschepen aan de benedenzijde van Ronquières.
Ook een verkorte (voormiddag) boottocht tussen Vilvoorde en Halle of (namiddag) boottocht tussen Beersel of Halle en Ronquières is mogelijk.

Voor de terugkeer vanuit Ronquières voorzien we vervoer tot Halle (station). Van het station van Halle vertrekken lijnbussen van De Lijn en TEC en frequente treinverbindingen naar Brussel, Vilvoorde en elders. Ook terugkeer met eigen fiets is mogelijk.
Maak voor uw treinreis gebruik van de Key card (Local Multi) en reis vanuit Halle voor € 2,90 naar elke station in Brussel en de nabije gemeenten: https://www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcar...

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark