De datum van deze tocht is verstreken.

maandag 10/06/2024

Deze tocht kan momenteel enkel gereserveerd worden.


Neem hier contact op
of reserveer alvast jouw tickets zodat we je gerichter kunnen helpen.

Boottocht van Brussel en Vilvoorde naar het Scheldeland, met bezoek aan Sint-Amands. Terugkeer op eigen initiatief (trein).

Tijdens deze gevariëerde boottocht varen we op het Zeekanaal Brussel-Schelde en op de machtige tijgebonden Schelde.

Het Zeekanaal is een van de oudste en belangrijkste transportwegen van ons land. Naast de economische functie heeft deze waterweg ook heel wat recreatieve en toeristische troeven. Varend door de landelijke Groene Gordel ontdekt u rijkelijk begroeide kanaaloevers en ecologische bermen, aangelegd als habitat voor kleine waadvogels, reigers en oeverzwaluwen.

We maken de versassing in de grote sluis van Zemst mee, hetgeen een belevenis op zich is, en varen langs het natuurgebied ‘Noordelijk Eiland’. Een opgespoten natuurgebied geprangd tussen Zeekanaal, Rupel en Schelde.

Via de indrukwekkende zeesluis van Wintam-Bornem bereiken we de Schelde. We varen langs slikken, schorren en het nieuwe gecontroleerd overstromingsgebied ‘Kruibeekse polders’. We genieten van de schoonheid van de voormalige vissersdorpen Mariekerke en Sint-Amands. In Sint-Amands staat een kort bezoek aan het graf van Emile Verhaeren op het programma. Het bevindt zich in een klein amfitheater aan de boorden van de Schelde.

Onze boottocht eindigt in Temse, waar 'De Boelwerfkraan' nog steeds zorgt voor de bekende skyline. Dit iconisch monument is een eerbetoon aan het rijke scheepswerfverleden van deze Scheldestad.

De terugkeer vanuit Temse organiseert u op eigen initiatief (per trein) of eigen bus.

Praktische info betreffende de treinreis: senioren 65+ reizen aan vaste prijs van € 8,30 p.p. op alle lijnen - groepen vanaf 15 pers. reizen aan 60% korting of < € 4,00 p.p. (groepsticket ten laatste 7 dagen op voorhand aankopen).
Alle info op:
www.belgianrail.be

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark