maandag 15/07/2024

Deze tocht kan momenteel enkel gereserveerd worden.


Neem hier contact op
of reserveer alvast jouw tickets zodat we je gerichter kunnen helpen.

Boottocht van Antwerpen naar Vilvoorde en Brussel. Terugreis naar Antwerpen op eigen initiatief (trein).

Unieke intercity boottocht tussen Antwerpen, Vilvoorde en Brussel. Een gegidste boottocht tussen deze grootsteden is een bijzondere belevenis. We varen op de machtige tijgebonden Schelde en op het Zeekanaal Brussel-Schelde, één van de economisch belangrijkste en oudste kanalen van ons land.

Kort na vertrek aan het Steenplein krijgen we vanop het schip een mooi zicht op de skyline van de 'Sinjorenstad' en op de vernieuwde Antwerpse kaaien van 'het zuid'. We varen verder langs Hemiksem, Zwijndrecht, Burcht en de nieuwe overstromingsnatuur van de 'Kruibeekse polders' tot we de zeesluis van Wintam-Bornem bereiken. Deze zeesluis heeft een lengte van 250m en kan schepen tot wel 10.000 ton versassen. Samen met indrukwekkende vrachtschepen maken we de versassing in de zeesluis mee.

Al vlug zal het je duidelijk worden dat het Zeekanaal naast zijn belangrijke economische functie ook heel wat recreatieve troeven heeft. Na de versassing varen we langs het natuurgebied ‘Noordelijk Eiland’, met grasland, wilgen, waterpartijen en Heckrunderen. In de Groene Gordel ontdek je rijkelijk begroeide kanaaloevers, een habitat voor reigers en oeverzwaluwen.

Na versassing in de sluis van Zemst en nadat we het landelijke Grimbergen achter ons hebben gelaten, varen we in een meer stedelijke omgeving. Genietend van een drankje op het dek, ontdek je hier nieuwe wooncomplexen, wandel ‘promenades’ en fietsbruggen aan het water. Ontschepen is mogelijk in Vilvoorde of aan de Heembeekkaai in Brussel, waar je nog kan inschepen op de Brusselse Waterbus die je tot centrum Brussel - Sainctelette brengt.


Voor groepen is op aanvraag een gegidste wandeling door de historische Brusselse binnenstad mogelijk, vanaf halte Waterbus naar Centraal station (+/- 1u45min stappen).

Praktische info betreffende de treinreis: senioren 65+ reizen aan vaste prijs van € 8,30 p.p. op alle lijnen - groepen vanaf 15 pers. reizen aan 60% korting of < € 4,00 p.p. (groepsticket ten laatste 7 dagen op voorhand aankopen).

Alle info op: www.belgianrail.beCatering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark