De datum van deze tocht is verstreken.

woensdag 19/10/2022

Deze tocht kan momenteel enkel gereserveerd worden.


Neem hier contact op
of reserveer alvast jouw tickets zodat we je gerichter kunnen helpen.

Boottocht van het Scheldeland (Temse) naar Vilvoorde en Brussel

U komt per trein naar Temse. Na een korte wandeling (van +/- 15 min.) van het station naar de kaai, scheept u in voor de gegidste boottocht op de Schelde en het Zeekanaal naar Brussel. Maar eerst verkennen we al varend het meer stroomopwaartse Scheldegebied met Weert, Hamme-Driegoten, de Durme en de mooie Scheldedorpen Mariekerke en Sint-Amands.

Na een bezoek aan het idyllische Sint-Amands zetten we koers richting Brabant. Na de versassing in de Zeesluis van Wintam / Bornem varen we op het Zeekanaal en kan u genieten van de verrassende ‘Groene Gordel’. Onderweg maakt u ook nog de versassing in grote de sluis van Zemst mee. Ontschepen is mogelijk in Vilvoorde en Brussel.

U kan deze dagtrip ook in omgekeerde zin doen, waarbij u eerst vaart en na de boottocht per trein terugkeert naar Temse.

Info terugreis per trein: senioren 65+ reizen aan vaste prijs van € 7,80 p.p. op alle lijnen - groepen vanaf 15 pers. reizen aan 60% korting of € 4,00 p.p. (groepsticket ten laatste 7 dagen op voorhand aankopen). Reistijd Vilvoorde > Temse: +/- 55 min. en Brussel-Noord > Temse: +/- 1u10min.

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark