De datum van deze tocht is verstreken.

Boottocht van Antwerpen naar Vilvoorde en Brussel *Terugreis naar Antwerpen op eigen initiatief (trein). *Optioneel voor groepen: geleide wandeling door Antwerpen.

vrijdag 09/09/2022

A tale of two cities! Unieke intercity boottocht tussen Antwerpen en Brussel. Een gegidste boottocht tussen deze twee grootsteden is een bijzondere belevenis. We varen op de machtige Schelde en op het Zeekanaal, één van de economisch belangrijkste en oudste kanalen van ons land.

Kort na ons vertrek aan het Steenplein varen we langs de vernieuwde Antwerpse kaaien op 'het zuid', met een mooi zicht op de skyline van de 'Sinjorenstad'. De tocht gaat verder langs Zwijndrecht, Burcht en de nieuwe overstromingsnatuur van de 'Kruibeekse polders' tot we de Zeesluis van Wintam / Bornem bereiken. Deze Zeesluis heeft een lengte van 250m en kan schepen tot wel 10.000 ton versassen. Maar het zal je al vlug duidelijk worden dat het Zeekanaal naast een economische functie ook heel wat toeristische-recreatieve troeven heeft. Na versassing in de Zeesluis varen we langs het natuurgebied ‘Noordelijk Eiland’, met grasland, wilgen en waterpartijen. In de Groene Gordel ontdek je rijkelijk begroeide kanaaloevers, habitat voor reigers en oeverzwaluwen.

Na versassing in de sluis van Zemst en nadat we het landelijke Grimbergen achter ons hebben gelaten, varen we in een meer stedelijke omgeving. Genietend van een drankje op het dek, ontdek je hier nieuwe residenties, wandel ‘promenades’ en fietsbruggen aan het water. Ontschepen is mogelijk in Vilvoorde. Voorbij het Brusselse Ringviaduct naderen we onze eindbestemming; de Heembeekkaai in Brussel.

Scheep in en ontdek onze waterwegen als een ongekende bron van ontspanning en onthaasting!

* Voor groepen is op aanvraag een gegidste wandeling door het centrum van Antwerpen, van het Centraal Station naar de opstapplaats van de boot (Steenplein) mogelijk (+/- 35 min. stappen).

Praktische info betreffende de treinreis: senioren 65+ reizen aan vaste prijs van € 7,80 p.p. op alle lijnen - groepen vanaf 15 pers. reizen aan 60% korting of < € 4,00 p.p. (groepsticket ten laatste 7 dagen op voorhand aankopen).
Alle info op: www.belgianrail.be


Beschikbare tickets

volwassene
€ 25,00  / ticket
kind 3 t.e.m. 11
€ 16,00  / ticket
kind tot 3
€ 0,00  / ticket

Onze schepen

Onze schepen kunnen 25 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark