De datum van deze tocht is verstreken.

zaterdag 14/10/2023

Deze tocht kan momenteel enkel gereserveerd worden.


Neem hier contact op
of reserveer alvast jouw tickets zodat we je gerichter kunnen helpen.

Boottocht van Brussel en Vilvoorde naar Antwerpen *U dient op eigen initiatief de heenreis naar Brussel te doen voor de boottocht. *Optioneel: geleide wandeling door Brussel.

A tale of two cities! Tussen 1551 en 1561 werd door Maria van Bourgondië de toelating gegeven om het kanaal tussen Brussel en Antwerpen uit te graven. Deze ingreep maakte het mogelijk dat men op één of twee dagen varen de afstand tussen Brussel en Antwerpen kon overbruggen in plaats van acht of tien dagen varen langs de Zenne. Vandaag toen we deze tocht nog eens over! Al varen we nu geen twee dagen maar zes uur!

We starten onze tocht langs de kanaalwijk waar het industriële erfgoed een prachtig voorbeeld is van duurzaamheid en circulaire economie. Graffiti kunstenaars en galerijen voelen zich thuis in deze geklasseerde locaties. Iets verder komen we aan het viaduct van Vilvoorde en begeven we ons in de Groene Gordel. Het kanaal is niet alleen economisch voordelig voor het transport maar ook de aanwezigheid van talrijke jachthaventjes en watersportverenigingen leren ons dat het kanaal eveneenseen toeristische-recreatieve functie heeft. Voor we deze boeiende tocht beëindigen in Antwerpen beleven we onderweg nog twee spectaculaire versassingen in de sluis van Zemst en in de Zeesluis van Wintam / Bornem.

Zo ontdek je het kanaal als een waaier van ongekende mogelijkheden!

Inscheping Brussel (Becokaai/ Akenkaai) op de Waterbus*: 12.00u (*de Waterbus brengt u tot aan de Heembeekkaai, waar de boottocht van start gaat)
Inscheping Brussel Heembeekkaai: 12.30u
Ontscheping Antwerpen Steenplein: 18.00u

* Een gegidste wandeling door de historische Brusselse binnenstad en oude Havenwijk (Sint-Kathelijne), tussen het Centraal station (uitgang Europa kruispunt) en de opstapplaats van de Waterbus is steeds mogelijk op aanvraag. (+/- 1u45min. stappen).

Tot slot geven we u hierbij de praktische info betreffende de treinreis even mee: senioren 65+ reizen aan vaste prijs van € 7,80 p.p. op alle lijnen - groepen vanaf 15 pers. reizen aan 60% korting of < € 4,00 p.p. (groepsticket ten laatste 7 dagen op voorhand aankopen).
Alle info op: www.belgianrail.be

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark