Boottocht van Vilvoorde, dwars door Brussel tot het Hellend Vlak van Ronquières. Ook korte boottocht tot of vanuit Halle mogelijk! *Terugkeer met onze bus (tot Halle), fiets en openbaar vervoer.

vrijdag 17/05/2024

Toen Jacques Brel begin jaren zestig over het kanaal in zijn geboortestad Brussel zong, was er maar weinig schoonheid te bespeuren. Sindsdien is er echter veel water onder de bruggen gestroomd en vandaag is het kanaal een ‘blauw lint’ tussen nieuwe stedelijke wijken en de Groene Gordel.

Schrijf je in voor deze gevarieerde uitstap van de noordelijke naar de zuidelijke Groen Gordel en verder tot Ronquières! Vanuit Vilvoorde varen we dwars door het Brussels gewest, door de haven van Brussel en de landelijke Zennevallei tot aan de benedenzijde van het Hellend Vlak van Ronquières. Vanop de eerste rij beleef je versassingen in verschillende sluizen, waaronder de grote sluis van Ittre.

Bij het naderen van het Hellend Vlak, op het einde van de boottocht, krijg je vanaf het schip een mooi overzicht op deze indrukwekkende nautische constructie (in waterbouwkundige taal spreken we ook wel van nautische 'kunstwerken').

Inschepen voor deze tocht is mogelijk in Vilvoorde, Brussel (aan Heembeekkaai of Akenkaai), Anderlecht (aan Vaartdijk of Veeweidekaai), in Ruisbroek aan de 'De Molens' (S-P-L), Beersel/Lot en Halle. Ontschepen aan de benedenzijde van Ronquières.
Ook een verkorte (voormiddag) boottocht tussen Vilvoorde en Halle of (namiddag) boottocht tussen Beersel of Halle en Ronquières is mogelijk.

Voor de terugkeer vanuit Ronquières voorzien we vervoer tot Halle (station). Van het station van Halle vertrekken lijnbussen van De Lijn en TEC en frequente treinverbindingen naar Brussel, Vilvoorde en elders. Ook terugkeer met eigen fiets is mogelijk.
Maak voor uw treinreis gebruik van de Key card (Local Multi) en reis vanuit Halle voor € 2,90 naar elke station in Brussel en de nabije gemeenten: https://www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcar...

Beschikbare tickets

Ticket volwassene
€ 25,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 16,00  / ticket
Ticket volwassene
€ 12,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 8,00  / ticket
bus tot Halle - alle gebruikers Bus
€ 10,00  / ticket
kind 3 t.e.m. 11
€ 8,00  / ticket
alle vertrekplaatsen - alle bestemmingen kind tot 3
€ 0,00  / ticket
Fiets - alle bestemmingen
€ 3,00  / ticket
Selecteer je vertrekplaats
PLANNING
PLAATS
09:00   Start
Vilvoorde: Steenkaai
09:25   Vertrek
Brussel: Heembeekkaai
10:00   Vertrek
Brussel: Beco, Havenlaan
11:00   Vertrek
Anderlecht: Vaartdijk
12:00   Vertrek
Anderlecht: Veeweidekaai
13:00   Vertrek
Ruisbroek aan 'De Molens'/Meerweg (SPL)
13:30   Vertrek
Beersel / Lot: stationsstraat
14:15   Aankomst
Halle: Suikerkaai
14:45   Vertrek
Halle: Suikerkaai
17:00   Einde
Ronquières: benedenzijde Hellend Vlak

Onze schepen

Onze schepen kunnen 25 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark