Deze tocht is volzet. Contacteer ons om jouw opties te bekijken

Boottocht van Strépy-Thieu naar Halle, inclusief scheepslift Strépy-Thieu en Hellend Vlak Ronquières. Vertrek per bus vanuit Halle.

zondag 14/08/2022

We brengen u per bus van Halle naar Strépy-Thieu, waar de boottocht van start gaat.

Kort na inschepen varen we de grote scheepslift van Strépy-Thieu in, waarmee we een hoogteverschil van 73m overbruggen. Varend op het nieuwe Centrumkanaal, dat als een soort aquaduct aangelegd werd, geniet u van de vergezichten over het Henegouws plateau.

We maken een korte stop te Houdeng-Goegnies en wandelen tot aan de hydraulische scheepslift nr 1 op het historisch Centrumkanaal - Unesco werelderfgoed (onder voorbehoud - in functie van de timing). Daarna gaat de boottocht verder op het kanaal Charleroi-Brussel en tenslotte 'sporen' we in een groot waterbassin het Hellend Vlak van Ronquières naar beneden (hoogteverschil van 68m). Versassingen in de sluizen van Ittre en Lembeek maken deze boottocht compleet.

Einde van de dagtrip te Halle, waar we ontschepen.

Bijkomende info: de opstapplaats te Halle is gemakkelijk te bereiken met de trein: het station ligt op 5 min. stappen van de Suikerkaai. Auto's mogen (enkel) op zondagen vrij geparkeerd worden op de Delhaize parking naast Suikerkaai.

Beschikbare tickets

Ticket Bus
€ 10,00  / ticket
Ticket volwassene
€ 25,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 18,00  / ticket
Ticket kind tot 3
€ 0,00  / ticket

Algemene tickets

Fiets aan boord
€ 3,00  / ticket

We helpen u graag verder bij de keuze van uw maaltijd aan boord. of selecteer uw gewenste tickets om uw uitstap samen te stellen

Onze schepen

Onze schepen kunnen 20 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
In het kader van de Corona-maatregelen beperken we de capaciteit van de schepen tot minder dan de helft, zodat ‘social distancing’ gerespecteerd kan worden. Aan boord worden ook handgel en informatiepanelen met duidelijke veiligheidsinstructies voorzien. Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark