Schelderondvaart van Temse naar Antwerpen en terug *Varen en fietsen ook mogelijk!

zondag 25/08/2024

Combineer een culturele daguitstap met een heerlijke rondvaart op de machtige Schelde. Vertrekkend vanuit Temse varen we eerst onder de indrukwekkende oude Scheldebrug die ooit werd ontworpen door architect Eifel (bekend van de toren in Parijs). Genietend van een hapje en een drankje varen we eerst langs Buitenland, een gehucht van Bornem waar in vroeger tijden de gegoede Antwerpenaren hun buitenverblijf hadden. Stroomopwaarts varen we door langs Rupelmonde, de geboorteplaats van Mercator. Zo laveren we gestaag langs het nieuwe gecontroleerde overstromingsgebied van de Kruibeekse polders tot we in de verte de Onze-Lieve-Vrouwetoren zien opdoemen aan de skyline van Antwerpen. Aanmeren in Antwerpen is steeds een unieke ervaring, de lichtjes van de Schelde zijn bekend tot in Nederland en de stad die bekend staat als mode metropool en diamantstad oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op elke bezoeker.

Wie wil kan ontschepen aan het Steenplein voor een culturele ontdekkingstocht. Hou er wel rekening mee dat men dan op eigen kracht terug moet, want hetschip maakt na een kleine halte rechtsomkeer richting Temse.

TIP: Je kan bij deze tocht ook fietsen van Temse naar Antwerpen en terugkomen met de boot, of vertrekken met de fiets vanuit Antwerpen naar Temse en terugvaren.

Beschikbare tickets

Ticket volwassene
€ 15,00  / ticket
Ticket kind 3 t.e.m. 11
€ 12,00  / ticket
Ticket kind tot 3
€ 0,00  / ticket
Varen + fietsen volwassene
€ 15,00  / ticket
Varen + fietsen kind 3 t.e.m. 11
€ 12,00  / ticket
Varen + fietsen kind tot 3
€ 0,00  / ticket
Tickets in optie optie
€ 0,00  / ticket
Selecteer je vertrekplaats
PLANNING
PLAATS
14:00   Start
Temse: Wilfordkaai
15:45   Vertrek
Antwerpen Steenplein: bij het ponton
17:45   Einde
Temse: Wilfordkaai

Onze schepen

Onze schepen kunnen 25 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark