De datum van deze tocht is verstreken.

woensdag 17/07/2024

Deze tocht kan momenteel enkel gereserveerd worden.


Neem hier contact op
of reserveer alvast jouw tickets zodat we je gerichter kunnen helpen.

Voormiddag boottocht van Vilvoorde, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos naar Klein-Willebroek. Vaar- en fietscombinatie. Terugkeer met fiets.

Vaar- en fietscombinatie!

Voormiddagboottocht van Vilvoorde door de landelijke Groene Gordel met als eindbestemming het charmante Klein-Willebroek. Inschepen kan eveneens in Grimbergen en Kapelle-op-den-Bos. Onderweg maken we ook de versassing in de grote sluis van Zemst mee.

Klein-Willebroek, parel van historisch erfgoed, gelegen tussen Rupel en Zeekanaal heeft haar gezellige dorpskern en mooi binnenhaventje weten te bewaren. Je vindt er o.a de oude sluismeesterwoning (het Sashuis, momenteel ingericht als museum) en een kleine historische sluis, die nog steeds bediend wordt.

De terugkeer doe je met de eigen fiets.
In de namiddag kan je van Klein-Willebroek terugfietsen langs een mooi en ononderbroken jaagpad langs de Rupel, de Dijle tot het Zennegat en tenslotte langs de Zenne tot Vilvoorde (+/- 27 km).

Klik hier voor de aanbevolen fietsroute (via Google maps)

Wens je niet te fietsen? Geen probleem, je kan op bepaalde data de boottocht ook ‘heen-en-terug’ boeken.


Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Varen & fietsen

Hou je van onze waterwegen en de natuur, van een ontspannende fietstocht en een fris briesje aan boord van een schip? Dan is een boottocht door de Groene Gordel, de Zennevallei of door het Nationaal Park Scheldevallei zeker iets voor jou. Heen met de boot en terug per fiets of omgekeerd: de meeste boottochten kunnen perfect gecombineerd worden met een ontspannende fietstocht. Je kan de streek verkennen langs één van de vele bewegwijzerde fietsroutes of langs de fietsknooppunten. Het fietsen gebeurt op eigen initiatief en met de eigen fiets.

• VAREN EN FIETSEN TUSSEN TEMSE EN MECHELEN

Combineer een afwisselende boottocht op de Schelde met een fietstocht langs de dijkwegen en jaagpaden van het Schelde- en Dijleland.

• VAREN EN FIETSEN IN DE CENTRUMREGIO EN NABIJ HET KANAAL CHARLEROI-BRUSSEL

Klik op deze fietsroutekaart voor enkele fietsroutes in deze regio.

  • Boottocht van Ronquières tot Strépy-Thieu en fietsen langs het historisch Centrumkanaal en het oude kanaal Seneffe - Ronquières.
  • Boottocht van Strépy-Thieu naar Seneffe en fietstocht langs het oude kanaal Seneffe – Ronquières, de bronnen van de Zenne en via Ecaussines en het nieuwe Centrumkanaal naar Strépy-Thieu (+/- 40 km)
  • Boottocht van Strépy-Thieu naar Houdeng-Goegnies en fietsen langs het historisch Centrumkanaal met zijn hydraulische liften.

• VAREN EN FIETSEN IN BRUSSEL EN DE GROENE RAND

• FIETSROUTES

Uitgewerkte fietsroutes op fietsknooppunt.be

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark