woensdag 14/08/2024

Selecteer je vertrekplaats
17:30 Klein-Willebroek - Sasplein 2
18:00 Willebroek: Groene Laan 46
19:30 Kapelle-op-den-Bos: Vaartdijk
20:00 Humbeek (Grimbergen): Westvaartdijk/Dijkstraat
20:20 Vilvoorde: Steenkaai

Deze tocht kan momenteel enkel gereserveerd worden.


Neem hier contact op
of reserveer alvast jouw tickets zodat we je gerichter kunnen helpen.

Namiddagboottocht van Klein-Willebroek naar Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen en Vilvoorde. Heen met fiets en terug met de boot.

Fiets- en vaarcombinatie!

Fiets van Vilvoorde via een mooi en veilig jaagpad langs de Zenne tot het Zennegat en vervolgens langs de Dijle en de Rupel naar het charmante Klein-Willebroek (+/- 27 km).

Klein-Willebroek, gelegen tussen Rupel en Zeekanaal, heeft haar historische dorpskern en mooi binnenhaventje perfect weten te bewaren. Het is een parel van historisch erfgoed. Je vindt er o.a ook de oude sluismeesterwoning (Sashuis, dat ingericht werd als nautisch museum) en een kleine historische sluis, die nog steeds bediend wordt.

De terugkeer gebeurt met de boot. In de late namiddag start de gegidste boottocht van Klein-Willebroek door de landelijke Groene Gordel. Onderweg maak je ook de versassing in de grote sluis van Zemst mee.
Ontschepen kan in Kapelle-op-den-Bos of Grimbergen, maar de eindbestemming is Vilvoorde.

Voor de fietsroute, klik hier.

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Varen & fietsen

Hou je van onze waterwegen en de natuur, van een ontspannende fietstocht en een fris briesje aan boord van een schip? Dan is een boottocht door de Groene Gordel, de Zennevallei of door het Nationaal Park Scheldevallei zeker iets voor jou. Heen met de boot en terug per fiets of omgekeerd: de meeste boottochten kunnen perfect gecombineerd worden met een ontspannende fietstocht. Je kan de streek verkennen langs één van de vele bewegwijzerde fietsroutes of langs de fietsknooppunten. Het fietsen gebeurt op eigen initiatief en met de eigen fiets.

• VAREN EN FIETSEN TUSSEN TEMSE EN MECHELEN

Combineer een afwisselende boottocht op de Schelde met een fietstocht langs de dijkwegen en jaagpaden van het Schelde- en Dijleland.

• VAREN EN FIETSEN IN DE CENTRUMREGIO EN NABIJ HET KANAAL CHARLEROI-BRUSSEL

Klik op deze fietsroutekaart voor enkele fietsroutes in deze regio.

  • Boottocht van Ronquières tot Strépy-Thieu en fietsen langs het historisch Centrumkanaal en het oude kanaal Seneffe - Ronquières.
  • Boottocht van Strépy-Thieu naar Seneffe en fietstocht langs het oude kanaal Seneffe – Ronquières, de bronnen van de Zenne en via Ecaussines en het nieuwe Centrumkanaal naar Strépy-Thieu (+/- 40 km)
  • Boottocht van Strépy-Thieu naar Houdeng-Goegnies en fietsen langs het historisch Centrumkanaal met zijn hydraulische liften.

• VAREN EN FIETSEN IN BRUSSEL EN DE GROENE RAND

• FIETSROUTES

Uitgewerkte fietsroutes op fietsknooppunt.be

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark