Vaarregio’s

Ontdek onze toeristische boottochten! We varen door vijf boeiende regio’s.

Vaar mee en ontdek Brussel en de Groene Gordel

Ontdek Brussel ‘stad aan het water’ met de Waterbus die tussen Brussel en Vilvoorde pendelt of vaar van de zuidelijke naar de noordelijke groene rand dwars door het Brussels Gewest. Je krijgt nieuwe wooncomplexen en verrassende architectuur te zien, maar ook mooie historische gebouwen, moderne fiets- en voetgangersbruggen, street art, wandelpaden en nieuwe parken op de oevers. Een gids brengt het verhaal van een stad aan het kanaal in haar vele facetten.

In Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos en Zemst neemt de natuur de overhand. Je vaart door het rijk en gevarieerd landschap van de Groene Gordel, met prachtige stukjes natuur, parken en bossen. Het noordelijk deel van de Groene Gordel schittert onder de naam Brabantse Kouters, met stevige leemgronden, doorsneden door talrijke beken en de Zenne die nooit ver weg is. Ten zuiden van Brussel beland je in het Pajottenland, oase van ruimte, groen en stilte. Vanuit Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle kan je dwars door de Zennevallei tot Ronquières varen.

dinsdag 16/07/2024
vrijdag 26/07/2024
dinsdag 30/07/2024
maandag 05/08/2024
donderdag 08/08/2024
zondag 11/08/2024
woensdag 14/08/2024
donderdag 15/08/2024
vrijdag 16/08/2024

Varen & fietsen

Hou je van onze waterwegen en de natuur, van een ontspannende fietstocht en een fris briesje aan boord van een schip? Dan is een boottocht door de Groene Gordel, de Zennevallei of door het Nationaal Park Scheldevallei zeker iets voor jou. Heen met de boot en terug per fiets of omgekeerd: de meeste boottochten kunnen perfect gecombineerd worden met een ontspannende fietstocht. Je kan de streek verkennen langs één van de vele bewegwijzerde fietsroutes of langs de fietsknooppunten. Het fietsen gebeurt op eigen initiatief en met de eigen fiets.

• VAREN EN FIETSEN TUSSEN TEMSE EN MECHELEN

Combineer een afwisselende boottocht op de Schelde met een fietstocht langs de dijkwegen en jaagpaden van het Schelde- en Dijleland.

• VAREN EN FIETSEN IN DE CENTRUMREGIO EN NABIJ HET KANAAL CHARLEROI-BRUSSEL

Klik op deze fietsroutekaart voor enkele fietsroutes in deze regio.

  • Boottocht van Ronquières tot Strépy-Thieu en fietsen langs het historisch Centrumkanaal en het oude kanaal Seneffe - Ronquières.
  • Boottocht van Strépy-Thieu naar Seneffe en fietstocht langs het oude kanaal Seneffe – Ronquières, de bronnen van de Zenne en via Ecaussines en het nieuwe Centrumkanaal naar Strépy-Thieu (+/- 40 km)
  • Boottocht van Strépy-Thieu naar Houdeng-Goegnies en fietsen langs het historisch Centrumkanaal met zijn hydraulische liften.

• VAREN EN FIETSEN IN BRUSSEL EN DE GROENE RAND

• FIETSROUTES

Uitgewerkte fietsroutes op fietsknooppunt.be

Catering aan boord

Wil u graag iets eten tijdens een toeristische boottocht?
Wij bieden een aantal cateringmogelijkheden.
Reservatie op voorhand is verplicht.

Aan boord bieden we een uitgebreide keuze aan dranken:
>> Drankenlijst voor DE ARK en VIVALDI
>> Drankenlijst voor MOZART, VERDI en KATIMA

Wenst u iets te eten aan boord op een toeristische tocht? Dat kan:
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op DE ARK en VIVALDI
>> Eenvoudige en lekkere maaltijden op MOZART en VERDI

Aan boord zijn maaltijden die een speciale uitrusting vereisen (koelbox, grote verpakking, bord en bestek) niet toegestaan.
Een eigen boterhammetje meebrengen is wel toegelaten. Drank moet aan boord gekocht worden.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark