Bezoek aan de Coloma Rozentuin

Boottocht door Brussel en de Zennevallei + bezoek aan de Coloma Rozentuin

Vrijblijvend een offerte aanvragen

In het hart van Sint-Pieters-Leeuw op zo’n 10 km van Brussel ligt het Colomapark: een domein van 15 hectare, waar u de meest kleurrijke plek van de regio vindt: de Coloma Rozentuin.

Deze tuin toont de roos in al haar facetten, met zowel inheemse wilde rozen als gecultiveerde rozen uit verre landen. U vindt er compleet nieuwe rozenvariëteiten en rozen uit de Middeleeuwen.

Er bloeien jaarlijks meer dan 3000 verschillende soorten rozen uit alle werelddelen. De tuin werd in vier percelen aangelegd: de rood-witte tuin, de Vlaamse tuin, de oude rozentuin en als laatste de Internationale tuin. Deze prachtige rozentuin is één van de grootste en belangrijkste in Europa en een heerlijke plek om te ontdekken.

Combineer uw wandeling en bezoek met een boeiende gegidste boottocht door het land van Bruegel. Afhankelijk van de dag van uw uitstap zijn er verschillende mogelijkheden.

A. Boottocht door het land van Bruegel

Bruegel hield van Brussel en van de landelijke Zennevallei. Hij woonde dan wel in de Hoogstraat te Brussel vlakbij de Hallepoort, maar in de Zennevallei zocht de schilder zijn geliefde buiten op. Tijdens het varen brengt de gids het verhaal van de stad en de streek. U maakt de versassing in de sluizen van Ruisbroek, Beersel en Halle mee en ontscheept te Halle.

Op vrijdag: 10:00 - 13:00 (vanuit Anderlecht)

B. Boottocht door de groene Zennevallei tot Ronquières

Weg van de stad, varend door het golvend heuvellandschap, kan u genieten van de rust en de natuurlandschappen. Mooie landelijke tocht met versassingen in de sluizen van Lembeek en Ittre. We varen tot de benedenzijde van Ronquières.

Op vrijdag: 13:00 - 16:30 (vanuit Halle)

C. Boottocht van de zuidelijke groene rand naar hartje Brussel

Zowat elke kanaalgemeente bouwt aan nieuwe woon- en werkprojecten aan het water. We varen langs pakhuizen verbouwd tot lofts, langs industriële panden volledig omgevormd tot hotel, museum of nieuwe woon- of recreatieplek. De waterkant wordt de ‘place to be’.

Op maandag (andere dagen op aanvraag): 13:00 - 17:00 (vanuit Halle – Beersel of Sint-Pieters-Leeuw).

Wanneer: 15 mei t/m 30 september.

> Prijs Coloma Rozentuin (open van 10 tot 20u - maandag gesloten):

  • Toegang: gratis
  • Gids N - F - E - D: € 70 (1 gids per max. 25 personen)
  • € 10 administratiekost.

Ingang: J. Depauwstraat 25 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw (parking bus: E. Rooselaersstraat).

Info & reservatie: Toerisme Sint-Pieters-Leeuw, 02 371 22 62 - toerisme@sint-pieters-leeuw.be

> Prijs gegidste boottocht & maaltijd:

€ 22,50 p.p. (vanaf 50 deelnemers). Tarief voor kleinere groepen op aanvraag.

Middagmaal: vanaf € 14 voor een koude schotel vlees.

> Prijs busvervoer : op aanvraag.

Onze schepen

Onze schepen kunnen 20 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
In het kader van de Corona-maatregelen beperken we de capaciteit van de schepen tot minder dan de helft, zodat ‘social distancing’ gerespecteerd kan worden. Aan boord worden ook handgel en informatiepanelen met duidelijke veiligheidsinstructies voorzien. Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Klik hier voor onze afhuurprijzen

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark