Fonteinen, bronnen en drinkwater in de Brusselse Vijfhoek

Boottocht op het Zeekanaal + geleide wandeling in Brussel

Vrijblijvend een offerte aanvragen

10:00: Wandeling 'Fonteinen, bronnen en drinkwater in de Brusselse Vijfhoek'

De stadswandeling neemt je mee langs de fonteinen van Brussel. Discreet of majestueus, nieuw of oud, met verschillende inspiratiebronnen: hun aanwezigheid is verfrissend. In de loop der jaren werden ze gevoed met water uit de bronnen van de Coperbeek, de Broebelaer en de Hain. Doorheen de geschiedenis van deze fonteinen ontdek je ook drinkwaterdistributiesystemen die van de middeleeuwen tot vandaag werden opgezet om de Brusselaars te bevoorraden. Deze lus van 6 km voert je langs symbolische plaatsen zoals de Grote Markt, de Zavel, het Park van Brussel en de Kunstberg, waar de fonteinen het water in de stad in de kijker zetten en je aanzetten tot een ontmoeting of een babbel.

Vertrek: Grote Markt van Brussel (voor het Broodhuis)

12:30 - 12:45: Einde van de wandeling en inscheping (Havenlaan / Sainctelette). Maaltijd mogelijk aan boord.

13:00: Vertrek boottocht.

Tijdens het varen ontdekt u Brussel en haar haven, de historische gebouwen van Tour & Taxis en de ‘Familistère’ Godin, de Maalderij, historische bruggen, nieuwe voetgangersbruggen en nieuwe parken nabij het kanaal. Verder is er het Domein van Laken, de Brusselse jachthaven en de nieuwbouw langs het kanaal in Brussel en Vilvoorde. U ontdekt ook hoe men de biodiversiteit in en langs het water probeert te verbeteren door o.a. nestplaatsen voor zwaluwen te creëren, groene oevervlotten te plaatsen enz… We varen verder door de noordelijke groene rand, langs Grimbergen en Kapelle-o/d-Bos tot voor de sluis van Zemst. We keren en varen terug naar ons vertrekpunt.

17:00: Aankomst en ontscheping (Havenlaan / Sainctelette).

> Wanneer: Heel het jaar mogelijk voor groepen die het schip afhuren (30 tot 60 personen).
Of in combinatie met de Waterbus van 1/05 tot 31/10 (13u tot 15u - boottocht van 2u).

> Prijzen:
Huur schip:
contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.
Waterbus: € 7 p.p. (heen-terug 2u)
Gids geleide wandeling: € 121 / 2u / 20 pers.

> Info & reservatie: Rivertours: T. 02 218 54 10 of info@rivertours.be

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

>> Klik hier voor onze afhuurprijzen

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark