Bezoek aan Fort van Breendonk

Schelderondvaart + bezoek aan het Fort

Vrijblijvend een offerte aanvragen


Tijdens deze leerrijke dag wordt u aangegrepen door een stuk geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het Fort van Breendonk, het enige concentratiekamp dat in België heeft bestaan, ontvangt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers van overal ter wereld. Niemand blijft onverschillig bij deze stille getuige van één van de meest markante periodes uit de geschiedenis. Na het bezoek aan het Fort maakt u een boottocht op één van de meest vreedzame stukken van de Schelde.


10:30:

Start van het bezoek aan het Fort van Breendonk. Onder begeleiding van een ervaren gids verkent u de gebouwen en de omgeving die veel mensen voor het leven getekend heeft en waar talrijke anderen het leven lieten. Maar het Fort van Breendonk wil ook een boodschap van hoop en zelfreflectie aan zijn bezoekers meegeven.

12:30:

Einde van het bezoek en vertrek naar Temse.

13:15:

Inscheping in Temse en maaltijd aan boord.

13:30:

Vertrek van de boottocht op de ‘stille waters’ van het Scheldeland. U maakt een rondvaart langs de pittoreske dorpen Sint-Amands en Mariekerke, de monding van de Durme, langs Hamme-Driegoten en Weert… en vervolgens vaart u richting Rupelmonde en Hemiksem en de mooi gerestaureerde Sint-Bernardusabdij. In de polders rond Hingene verbergt zich een stukje authentiek erfgoed met het kasteel van Ursel en het bekende paviljoen De Notelaer.

17:30:

Einde van de boottocht in Temse.

> Wanneer: doorheen het hele jaar. Contacteer ons voor de verschillende datums.

> Prijzen: contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.

> Catering: kijk hier voor de verschillende catering mogelijkheden.

Vervoer tussen de verschillende bezienswaardigheden: via eigen vervoer.

Info & reservatie boottocht: Rivertours: 03 711 38 21 - info@rivertours.be

Info & reservatie Fort van Breendonk: 03 860 75 24. Gelieve voor uw reservatie van het Fort van Breendonk zelf contact te nemen.

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

>> Klik hier voor onze afhuurprijzen

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark