Ontdek het historische Rupelmonde

Schelderondvaart + gegidst bezoek Rupelmonde

Vrijblijvend een offerte aanvragen


Rupelmonde staat bekend als de geboortestad van Gerard de Kremer of wel Gerardus Mercator. De gids vertelt u tijdens het bezoek het levensverhaal van de beroemde Vlaamse cartograaf en belicht het schitterend historisch verleden van zijn geboortestad, met o.a. haar getijdenmolen, het Nautisch Centrum Rupelmonde en de Graventoren. De gemeente gelegen in het Scheldeland vergast u op een heerlijk vakantiegevoel. Een boottocht in deze prachtige streek maakt uw dag compleet.


​9.00u:

Aankomst en verwelkoming aan het kasteel Wissekerke.

​9.40u:

Bezoek aan het domein en het kasteelpark. Wandeling langs de middeleeuwse gebouwen: Duiventoren, Eenhoorn en de Sint-Pieterskerk.

​11.00u:

Vertrek naar Rupelmonde. Bezoek aan de 16de eeuwse getijdenmolen, uniek in Europa. Dorpswandeling in het teken van Mercator, langs de Scheldekade, de schipperswijk ‘Schelleke’ en haar zonnewijzerpad, de Graventoren en het Centrum Nautisch waar nog historische schepen hersteld worden.

​12.30u:

Einde wandeling + vertrek naar Temse.

​13.15u :

Inscheping aan boord van het schip aan de Wilfordkaai in Temse + maaltijd.

​13.30u:

Vertrek Stille Waters-boottocht. De boottocht voert u naar het poëtische St-Amands en Mariekerke, langs de monding van de Durme en de Rupel, Hamme-Driegoten, Weert, De Notelaer in Hingene, de abdij van Hemiksem,… de plaatsen waar het feuilleton ‘Stille Waters’ werd opgenomen. Deze boottocht op de Schelde vanuit Temse brengt u natuur, rust en ontspanning.

17.30u:

Einde rondvaart

Wanneer: Doorheen het hele jaar. Gelieve ons te contacteren voor de verschillende data.

Prijzen:

> Boottocht: varieert volgens het aantal deelnemers, bv. voor het schip Mozart: € 11 p.p. bij 100 deelnemers, € 15 p.p. bij 75 deelnemers, € 20 p.p. bij 55 deelnemers.

> Gids bezoek Rupelmonde en nautische toelichtingen aan boord: € 167,50 / gids voor een hele dag. Afhankelijk van de grootte van de groep dient een extra gids voorzien te worden voor bezoek Rupelmonde.

> Maaltijden mogelijk vanaf € 13 p.p. (koude schotel)

> Vervoer tussen de verschillende bezienswaardigheden: u kan zelf een bus reserveren. Eventuele busreservatie is ook mogelijk via Rivertours.

> EXTRA VOORDEEL: op zondagen zijn meer gunstige tarieven mogelijk, ook voor kleinere groepen. De uren van het programma worden dan lichtjes aangepast.

Onze schepen

Onze schepen kunnen 20 tot 350 genodigden verwelkomen voor een feest, teambuilding, uitstap, seminarie...
In het kader van de Corona-maatregelen beperken we de capaciteit van de schepen tot minder dan de helft, zodat ‘social distancing’ gerespecteerd kan worden. Aan boord worden ook handgel en informatiepanelen met duidelijke veiligheidsinstructies voorzien. Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

Klik hier voor onze afhuurprijzen

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

Ark

Ark