Ontdek het 'nieuwe' Brussel aan het water

Boottocht door Brussel + geleide wandeling in Tour & Taxis

Vrijblijvend een offerte aanvragen


Brussel ligt sinds eeuwen aan de boorden van een kanaal, maar de Brusselaars hebben deze waterweg in hun stad lange tijd met misprijzen bekeken. Vandaag is het kanaal echter de ‘place to be’ geworden. Naast haar transport-, toeristische- en ecologische functie is het kanaal een plaats om te wonen, te werken, te recreëren. Tal van stedelijke projecten zijn er voltooid of nog in volle ontwikkeling. De site van Tour & Taxis is een voorbeeld van de evolutie die het kanaal heeft gekend. Van rangeerstation en douane opslagplaats van handelswaren werd de locatie gerenoveerd tot een prachtig modern bedrijven- en evenementencomplex, met respect voor de vroegere architectuur.

De renovatie van de 'Gare Maritime' werd bekroond met de ARC2020 architectuurprijs.


10.15u:

geleide wandeling in Tour & Taxis. De site van Tour & Taxis, een historisch dépot en douanestation, is vandaag een multifunctionele plaats die open staat voor publiek. Er worden in deze magnifieke gebouwen, burelen, winkels, restaurants en tentoonstellingen ondergebracht. Ontdek de ontwikkeling en de evolutie van deze opmerkelijke plaats in Brussel.

12.15 u:einde bezoek en wandeling naar het kanaal, onder begeleiding van de gids (10 minuten te voet).12.30u:

inscheping aan Sainctelette / Havenlaan 6 en vertrek van de gegidste boottocht door Brussel en de noordelijke groene rand. Vanaf het water ontdekt u een kanaalomgeving in volle verandering. Naast bestaande historische monumenten rijzen nieuwe commerciële complexen, musea, een cruise terminal, prachtige lofts en recreatiezones als paddestoelen uit de grond. We varen verder door de Groene Gordel langs Grimbergen, Kapelle-o/d-Bos. Hier heeft de natuur de bovenhand.

16.30u (+/-):

einde boottocht Sainctelette - Brussel.

> Wanneer: doorheen het hele jaar. Contacteer ons voor de verschillende datums.

> Prijzen: contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat.

> Catering: kijk hier voor de verschillende catering mogelijkheden.

Vertrek Waterbus: Becokaai - Brussel om 10:00, 13:00 en 15:00 van maandag tot vrijdag en van 1/05 tot 31/10.

Info & reservatie: Rivertours: 02 218 54 10 of info@rivertours.be

Nieuw

audiogids Tour &Taxis gratis op je smartphone! http://www.tt-app.be/

Onze schepen

De Rivertours schepen kunnen 30 tot 300 genodigden verwelkomen voor een evenement, een feest, een uitstap,... Elk schip heeft zijn eigen sfeer, kader en inrichting en is uitgerust met bar, audio- en multimedia apparatuur. Varen kan vanuit verschillende opstapplaatsen, met of zonder catering.

>> Klik hier voor onze afhuurprijzen

Verdi

Verdi

Mozart

Mozart

Vivaldi

Vivaldi

Katima

Katima

De Ark

Ark