Een voorbeeld: boottocht op de route van de merkwaardige scheepsliften

Vrijblijvend een offerte aanvragen

10:00:

U komt met eigen bus naar de vertrekplaats van het schip te Ronquières, aan de benedenzijde van het Hellend Vlak, waar de boottocht van start gaat. Onthaal aan boord door de gids, de kapitein en zijn bemanning. Welkom met koffie en koffiekoek.

Tijdens deze unieke gegidste boottocht ‘sporen’ we met het schip in een groot waterbassin over het befaamde Hellend Vlak van Ronquières en maken we op het einde van de trip ook de afdaling in de grootste scheepslift van Europa mee; de kabellift van Strépy-Thieu.

We varen op de vroegere kolentransport-route. Decennia lang vervoerden binnenvaartschepen via deze weg kolen uit de Waalse steenkoolbekkens naar Brussel en verder naar Vlaanderen.

Maar…, denk niet dat u op de vaarroute nog enige oude industrie zal ontwaren. Vanaf het dek van de boot hebt u mooi zicht op een groen en lichtgolvend Brabants en Henegouws landschap en wisselende vergezichten.

12:00:

We houden halte te Houdeng-Goegnies voor een korte wandeling tot aan hydraulische scheepslift nr.1 op het historisch Centrumkanaal, een interessante site erkend als het Unesco werelderfgoed.

12:45:

Terugkeer aan boord waar ondertussen de tafels voor de lunch werden gedekt en de koude schotels werden klaargezet. Gepaste dranken worden besteld bij het barpersoneel. Omstreeks 16:00 wordt het bestelde vieruurtje geserveerd, een stuk fruittaart of een pannenkoek. De bar blijft geopend doorheen de duur van de boottocht.

16:30 à 17:00:Einde van de boottocht en ontscheping aan de benedenzijde van de scheepslift van Strépy-Thieu nadat u hebt deelgenomen aan één van de meest bijzondere boottochten in België!