Afscheid op de Schelde

Vrijblijvend een offerte aanvragen


Wij bieden de mogelijkheid om aan boord van een schip de overledene naar zijn laatste rustplaats te brengen. De urne met assen wordt hierbij te water gelaten in de Schelde.

Nabestaanden en genodigden komen aan boord te Temse, waar we vertrekken voor een rustige boottocht richting Hamme Driegoten. Het schip houdt halte op een vooraf bepaalde plaats op de Schelde waar de ceremonie, geleid door de ceremoniemeester, zal plaatsvinden.

Met het nodige eerbetoon wordt de urne met de assen te water gelaten en lassen we een moment van stilte in. De biologisch afbreekbare asurne, omringd door echte bloemen of bloemblaadjes krijgt de Schelde als laatste rustplaats.

Vlakbij deze laatste rustplaats vinden we op de oever een mijmerplek met rustbank, hier kunnen de nabestaanden later steeds terugkijken op de plaats van afscheid.

Na de ceremonie varen we verder op de meanderende stroom, richting Sint-Amands en wordt er een hartverwarmend aperitief en bijpassende rouwmaaltijd geserveerd.

De rouwenden vinden rustig de tijd om bij te praten omgeven door de sereniteit van de mooie natuur. Ter hoogte van Sint-Amands keert het schip en vangen we de terugvaart naar Temse aan.

Neem contact op en wij vertrekken u graag meer informatie, telefonisch of na afspraak in ons kantoor te Temse: 03 711 38 21